Шест страни, граничещи със Северно море, подписаха на 9 април споразумение

...
Шест страни, граничещи със Северно море, подписаха на 9 април споразумение
Коментари Харесай

Шест страни ще защитават Северно море от саботажи

Шест страни, граничещи със Северно море, подписаха на 9 април съглашение за отбрана на сериозната подводна инфраструктура от саботажи и офанзиви.

Споразумението, подписано от Белгия, Нидерландия, Германия, Норвегия, Англия и Дания, има за цел да " укрепи съдействието " за отбрана на енергийната инфраструктура и повишение на сигурността в района.

" Северно море е електроцентралата, която движи упоритостите на Европа за възобновима сила и нулеви чисти излъчвания, помагайки за подсилване на енергийната сигурност на континента ", разяснява английският министър за нуклеарната сила и възобновимите енергийни източници Андрю Боуи, предаде Ройтерс. " Така че е извънредно значимо да защитим неговата сериозна енергийна инфраструктура в този момент и в бъдеще. "

Заплахите за подводните кабели и тръбопроводи се трансфораха във фокус на сигурността за западноевропейските страни след детонациите през септември 2022 година на  " Северен поток "  1 и 2, издигнати за превозване на газ от Русия до Германия през Балтийско море. Все още не е открито кой стои зад офанзивата.

Припомняме, че през октомври 2023 година пък газопроводът, свързващ Финландия и Естония през Балтийско море, беше развален при различен случай, който повдигна спомагателна паника от подводните саботажи и хибридни офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР